fbpx

CURATAREA SI DEZINFECTAREA LOCUINTEI:

– Purtati intotdeauna manusi de protectie;

– Curatati suprafetele cu apa si sapun si apoi folositi dezinfectant;

*Curatarea cu apa si sapun reduce murdaria si impuritatile de la suprafata, in timp ce dezinfectantul omoara bacteriile.

– Curatati si dezinfectati frecvent suprafetele des folosite/atinse.

Suprafetele si obiectele din locurile publice, cum ar fi carucioarele de cumparaturi, trebuie curatate si dezinfectate inainte de fiecare utilizare.

Cele mai atinse suprafete sunt: mesele, butoanele de la lift, tastatura, intrerupatoarele, clantele, manerele, telefoane, robinetele, chiuvetele si mai ales toaletele.

– Recomandam doar folosirea produselor certificate EPA.

Urmati, de fiecare data, instructiunile de pe eticheta pentru a asigura utilizarea corecta si eficienta crescuta a produsului.

Pentru suprafetele delicate, cum ar fi podeaua, covoarele sau draperiile,

curatati suprafata folosind apa si sapun sau produse de curatare adecvate pentru tipul de materiale respective, iar apoi folositi un dezinfectant acreditat EPA, eficient pentru acel tip de suprafata.

De asemenea, va recomandam sa testati solutia in prealabil pe o suprafata mica.

CURATAREA SI DEZINFECTAREA UNUI SPATIU CONTAMINAT:

In cazul in care un membru al familiei este suspect sau a fost diagnosticat cu COVID-19, acesta trebuie sa se izoleze intr-o camera separata, cat mai departe de ceilalti membri ai familiei.

Se vor deschide usile si ferestrele exterioare pentru a se asigura o circulatie rapida a aerului si astfel aerisirea incaperii. Este de preferat sa se astepte 24 de ore inainte de a se curata sau dezinfecta spatiul. Se vor curata si dezinfecta toate zonele utilizate de persoana bolnava.

Persoanei izolate trebuie sa i se asigure in permanenta produse de igiena personala, servetele, dezinfectant, iar in cazul in care exista o singura baie in locuinta, aceasta trebuie dezinfectata dupa fiecare vizita a persoanei infectate.

Asternuturile si prosoapele vor fi spalate la cea mai inalta temperatura posibila.