fbpx

Servicile Clean Medical

Servicii de dezinfectie si dezinsectie

Va oferim toata gama de servicii D.D.D. cu profesionalism si responsabilitate, atat in sectorul rezidential, cat si in cel comercial. Prestam servicii la nivel national, si raspundem prompt cerintelor venite din partea clientilor, indiferent de intervalul orar in care suntem solicitati.

Servicii DDD

Dezinfectie si dezinsectie

Echipa noastra este alcatuita din personal calificat, cu vasta experienta in domeniul serviciilor de dezinfectie si dezinsectie. Respectam intotdeauna normele si standardele in vigoare. Toate substantele pe care le folosim sunt avizate de Ministerul Sanatatii si nu au efecte negative asupra oamenilor si a animalelor de companie.

  • Ce reprezinta dezinfectia?

    Dezinfectia are rolul de a distruge cea mai mare parte a microorganismelor de pe obiecte si suprafete, si distrugerea tuturor microorganismelor patogene sau nepatogene, inclusiv cele aflate in stare vegetativa de pe obiectele inerte contaminate.

  • De ce este necesara dezinfectia?

    Este necesara pentru decontaminarea mediului, astfel prevenim aparitia bolilor infectioase la om.

  • Cand se efectueaza dezinfectia?

    Este indicat sa realizam decontaminarea mediului ori de cate ori este necesar, respectand in acelasi timp si cerintele legale in domeniu.

  • Ce reprezinta dezinsectia?

    Dezinsectia este actiunea pe care o intreprindem pentru prevenirea aparitiei si combaterea artropodelor daunatoare omului sau animalelor de companie. Folosim intotdeauna substante avizate de Uniunea Europeana si de Ministerul Sanatatii si ne asiguram ca acestea nu sunt daunatoare pentru om. Dezinsectia este o activitate de combatere a insectelor prin mijloace ecologice, biologice si chimice, avand ca scop mentinerea unui nivel scazut al densitatii insectelor, realizand conditii corespunzatoare de igiena si confort, precum si eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli prin intermediul insectelor vectoare.

  • De ce este necesara dezinsectia?

    Scopul principal al dezinsectiei este acela de a ne proteja sanatatea. Insectele au potential de transmitere a bolilor infectioase. Combaterea insectelor si a acarienilor are un rol foarte important pentru sanatatea noastra, deoarece acestea pot transmite boli contagioase la om si la animalele de companie. Aceasta activitate este una deosebit de importanta si trebuie avuta in vedere de toata populatia. Realizam dezinsectia si atunci cand dorim sa prevenim aparitia unor pagube economice in spatiile in care locuim sau ne desfasuram activitatea.

Serviciile de dezinfectare ajuta la protejarea sanatatii si sigurantei comunitatii. Cu toate acestea, exista multi factori de siguranta si de reglementare, care trebuie luati in considerare, inainte de aplicarea produselor dezinfectante.  Nu a fost stabilita nici o singura buna practica sau procedura de operare standard pentru serviciile de dezinfectare. Intreprinderile dezvolta protocoale de dezinfectare, pe baza instructiunilor de pe eticheta, pentru produsele antimicrobiene care sunt incorporate in serviciu. Ca in cazul tuturor pesticidelor, urmam intotdeauna toate instructiunile de pe eticheta. Eficacitatea produselor antimicrobiene depinde foarte mult de durata in care suprafata tratata ramane umeda. Acest lucru poate afecta selectia echipamentelor, deoarece dimensiunea picaturii si volumul aplicatiei variaza in functie de tipul echipamentului, ceea ce va afecta timpul de uscare.

 

O noua cercetare publicata de oamenii de stiinta de la National Institutes of Health (NIH), CDC, UCLA si Princeton University in ”The New England Journal of Medicine”, indica faptul ca sindromul respirator acut sever coronavirus 2 (SARS-CoV-2), a fost detectabil in aerosoli pana la trei ore, pana la patru ore pe cupru, pana la 24 de ore pe carton si pana la doua-trei zile pe plastic si otel inoxidabil.

 

Dezinfectarea descrie un proces care elimina multe sau toate microorganismele patogene, cu exceptia sporilor bacterieni pe obiecte neinsufletite. In regiunile de ingrijire a sanatatii, obiectele sunt de obicei dezinfectate prin substante chimice lichide sau pasteurizare umeda. Fiecare dintre diversii factori, care afecteaza eficacitatea dezinfectarii, poate anula sau limita eficacitatea procesului.

Factorii care afecteaza eficacitatea atat a dezinfectarii, cat si a sterilizarii, includ curatarea prealabila a obiectului; incarcatura organica si anorganica prezenta; tipul si nivelul de contaminare microbiana; concentratia si timpul de expunere la germicid; natura fizica a obiectului (de exemplu, fisuri, balamale si lumeni); prezenta biofilmelor; temperatura si pH-ul procesului de dezinfectare; si in unele cazuri, umiditatea relativa a procesului de sterilizare (de exemplu, oxid de etilena).

Spre deosebire de sterilizare, dezinfectarea nu este sporicida. Cativa dezinfectanti vor ucide sporii cu timp de expunere prelungit (3-12 ore); acestia se numesc sterilizanti chimici. La concentratii similare, dar cu perioade de expunere mai scurte (de exemplu, 20 de minute pentru 2% glutaraldehida), aceiasi dezinfectanti vor ucide toate microorganismele, cu exceptia unui numar mare de spori bacterieni; ei sunt numiti dezinfectanti la nivel inalt. Dezinfectantii de nivel scazut pot ucide majoritatea bacteriilor vegetative, unele ciuperci si unele virusuri intr-o perioada practica de timp (≤10 minute). Dezinfectantii, la nivel intermediar, ar putea elimina microbacteriile, bacteriile vegetative, majoritatea virusurilor si majoritatea ciupercilor, dar nu ucid neaparat sporii bacterieni.

 

Conform statisticilor, exista o rezistenta din ce in ce mai mare a speciilor vectoriale de tantari la insecticidele piretroide (compus organic similar cu piretrinele naturale, care sunt produse de florile piretrine. Piretroizii constituie majoritatea insecticidelor comerciale de uz casnic). In plus, un numar tot mai mare de tari din Europa au introdus recent reglementari si restrictii care interzic utilizarea anumitor formulari de piretroid in dezinsectie. Absolut toate substantele folosite de firma noastra sunt avizate de Comisia Nationala pentru produse biocide din cadrul Ministerului Sanatatii din Romania si de European Chemicals Agency E.C.H.A. Astfel, societatea noastra se obliga sa evite utilizarea de substante chimice intr-un mod neprofesionist, solutionand si actionand inteligent prin minimalizarea risipirii substantelor si astfel protejand mediul.

 

Dorim sa satisfacem cele mai exigente nevoi ale clientilor, tocmai de aceea respectam intotdeauna promisiunile pe care le-am facut si ne desfasuram activitatea in concordanta cu cerintele legale aplicabile.

 

Combatem daunatorii cu ajutorul unor utilaje si echipamente moderne in sectoare de activitate precum cele care urmeaza: locuinte ale persoanelor fizice, spatii comerciale, unitati de cazare, unitati alimentare, depozite si hale, gospodarii, piete, spatii libere, unitati industriale, mall-uri, scari de bloc, unitati de administratie publica, subsoluri etc.

 

Curatarea inseamna indepartarea solului vizibil (de exemplu, material organic si anorganic) din obiecte si suprafete si, in mod normal, se realizeaza manual sau mecanic folosind apa cu detergenti sau produse enzimatice. Curatarea minutioasa este esentiala inainte de dezinfectarea si sterilizarea la nivel inalt, deoarece materialele anorganice si organice care raman pe suprafetele instrumentelor interfereaza cu eficacitatea acestor procese. Decontaminarea elimina microorganismele patogene din obiecte, astfel incat acestea sa fie manipulate, utilizate sau aruncate in siguranta.

 

In sectorul privat si public, suntem alaturi de dumneavoastra, in procesul de combatere a daunatorilor in urmatoarele spatii: cladiri de birouri, centre comerciale, depozite si hale, hipermarket-uri, spitale, clinici, restaurante, cabinete, scoli, gradinite, baruri, cafenele, institutii publice etc.

Apelati cu incredere la noi si respectati astfel cerintele legale impuse agentilor economici odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. Conform prevederilor legislatiei de care amintim, agentii economici au obligativitatea de a incheia contracte pentru efectuarea operatiunilor D.D.D.